ЗДРАВЕ

Пълен списък на храните, прочистващи черния дроб!

По време на пандемия от коронвирусна инфекция трябва да бъдем особено внимателни към здравето си и не само към белите дробове, които страдат от COVID-19, но и към други органи. Например, експертите смятат, че болен черен дроб всъщност „привлича“ коронавирусът, позволявайки на неговите частици бързо да влязат в тялото.

В същото време черният дроб филтрира всичко, което навлиза в нашето тяло и ако не се справи с функциите си, организмът се съпротивлява на вируса и бактериите по-лошо. Замърсеният и “уморен” черен дроб става много по-уязвим.

Можете обаче да приведете в ред черния си дроб само с помощта на храна.

Въпреки острата миризма, няколко скилидки чесън могат да активират чернодробните ензими, които прочистват тялото от токсини.

Ефективно се справят с прочистването на черния дроб и зелените листни зеленчуци. И така, растителните хлорофили, съдържащи се в зеленината, черпят токсини от кръвта. Зелените също защитават черния дроб, като неутрализират пестицидите, тежките метали и химическите елементи.

Яжте много спанак, целина, маруля, босилек, целина.Те могат да увеличат производството и изтичането на жлъчка, което ще помогне за очистването на организма.

Ябълките помагат за прочистване на храносмилателния тракт от токсини. Те съдържат пектин и необходимите химични елементи. Това позволява на черния дроб да се справи с натоварването, което изпитва, като постоянно почиства организма.

Грейпфрутът също така увеличава производството на чернодробни ензими и спомага за прочистването на черния дроб поради неговите антиоксиданти и витамин С.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *