НОВИНИ

Бойко Рашков: Ако министър-председателят не може да си опази спалнята, в която почива, какво да очаква обикновеният български гражданин

Няма разумен или интелигентен човек, който си е позволил да снима или тайно да записва един човек, независимо кой е той, в разрез с конституцията.

Така започна в „Лице в лице” по БТВ коментара си Бойко Рашков, бивш председател на бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, за аудиозаписа с гласа, който прилича на Бойко Борисов, и снимките от спалнята му.

Но тези факти предизвикват много въпроси. Първо, ако министър-председателят не може да си опази спалнята, в която почива, какво да очаква обикновеният български гражданин. Тази валута или евра, които се забелязват на фото снимките,       така предизвикват съмнения, учудване, особено купюрите. Обикновено тези купюри са свързани с незаконна дейност, да не кажа нещо по-силно, допълни Рашков.

Ако наистина става дума за монтаж, тогава ще трябва да се изследва с експертиза, първо дали става дума за такъв запис или фото снимка, в която няма монтаж. Има изследвания, които могат да се направят в Министерството на вътрешните работи, те са под шапката на министър-председателя, така че за обективност е много трудно да говорим в тази насока. Дълбоко се съмнявам, че това изследване ще се направи така, както трябва, защото е различно взаимодействието, сложено в кавички, между изпълнителната власт в лицето на министър-председателя и главния прокурор на Републиката, каза още Бойко Рашков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *