НОВИНИ

Огромен подарък за Гърция, кошмар за Турция

Източници от туристическия сектор на Гърция определиха като „подарък” за гръцкия пазар решението на Германия да премахне Турция от списъка с летните дестинации.

Германското правителство обяви Турция за рисков регион за лятото, на фона на коронавирусната пандемия. В списъка попаднаха още много страни. Институтът „Роберт Кох” ще актуализира този списък, в който попадна една от предпочитаните туристически дестинации на германците – Турция.

Берлин възприема страните в списъка като „рискови” заради разпространението на коронавирусната пандемия в тях. Това означава, че хората, пътуващи от Турция за Германия, после трябва да прекарат 14 дни в карантина. Това се оказа огромен подарък за гръцкия туристически сектор, който ще привлече част от туристите, планирали това лято да отидат в съседна Турция, предаде „Катимерини”.

Мнозина вярват, че заради успешното управление на кризата от страна на Гърция повечето германци, които са решили да посетят Турция, ще променят плановете си и ще почиват в Гърция. Предполага се, че Турция ще остане в този черен списък поне до месец септември. През миналата година 2.7 милиона германци са посетили Турция, сочат данните на Световната туристическа организация. Гърция пък през миналата година е приела четири милиона германски туристи.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *