НОВИНИ

Нова Броудкастинг Груп: Ще сезираме институциите за всеки опит да бъде уронен престижът ни

От Нова Броудкастинг Груп заявиха, че ще сезират всички отговорни институции при всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът на медиите им чрез фалшиви новини.

“В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност.

Заявяваме, че ще вложим всички усилия, за да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата строгост на закона.

Неумелата атака срещу репутацията на NOVA идва в момент, в който тя доказа, че е номер едно сред медиите в България и се радва на огромно зрителско доверие”, съобщават от медийната група.

Конкретният повод за тяхната реакция е снимка на мейл, за чийто автор се твърди, че е директорката на „Новини и актуални предавания“ Миляна Велева. В текста се дават конкретни практически насоки за работа на журналистите, според които кметове и представители на ГЕРБ трябва да бъдат щадени. Ето и кадърът, който беше споделен стотици пъти в социалните мрежи:

Текстът от писмото:

“Професионални насоки(май 2020) на НоваТВ

Колеги, напомням на всички, че репортажите за кметовете на ГЕРБ, за които имаме данни, че имат минимални грешки в управлението да са леко критични.

За кметовете на БСП и ДБ, включително и районните в София, трябва да сме силно критични, та дори и да засягаме Столичната община.
Знаете, че не трябва да изкарваме управлението безгрешно, но не и провалено,

ЗА ДА НЕ НАРУШАВАМЕ ДОГОВОРА,
но ни е позволена критика, в рамките на нормалното.

Напомням ви, че от репортажите с премиера да се изрежат въпросите на бТв, 7/8 и Свободна Европа.
За президента – репортажите да са кратки и без конкретика.

Божков винаги да е споменаван като
ОБВИНЕНИЯТ В РЕДИЦА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ БИВШ ХАЗАРТЕН БОС. В тази връзка – канете Найденов по-често. Той също се е чул с шефа и има готовност винаги да е първо при нас.

Даренията на шефа и г-н Пеевски да се отразяват с необходимото внимание.

Не забравяйте препоръките ми от началото на месеца, относно компаниите на шефовете и отразяването на посещенията на премиера в тях. Същата трябва да е и посоката днес.

С колегите от Канал 3 поддържаме първоначалната уговорка за обмен, а от днес и с агенцията на г-н Недялков. Там препоръките при конференциите на Щаба да се чуват винаги въпросите на Ивчето. Нареждането е от шефа и аз смятам така.

За спортна дирекция – знаете от новия сезон – политиката се променя и започвате да изписвате и изговаряте двете цската така: цска – София, а новаците като ЦСКА 48.

Васко е говорил с шефа и трябва да се покаже отношение към втория му клуб. Не му е харесало това, което е чул и видял.
Не искам да съм лошата, но ще се наложат още съкращения, заради Covid-19.

Не мисля, че ако се придържаме към спуснатите от Севда насоки, ще имаме проблеми. Следвайте препоръките до изборите.

Поздрави и весел Гергьовден.

Миляна”

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *