НОВИНИ

От утре с глоби и маски борим COVID-19

От утре мероприятията на закрито да бъдат организирани с до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски и други предпазни средства. Това се отнася и за нощните клубове. Това заяви на извънреден брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Поводът е рязкото покачване на случаите на COVID-19 у нас през изминалата седмица.

В магазините, моловете и др. задължително да се носят маски и да се спазва дистанцията от 1.5 метра.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се закани да засили проверките в градския транспорт и да не се събират хората.

БСП и ГЕРБ ще бъдат глобени за организиране на прояви без спазване на санитарните изисквания. Националният стадион също ще бъде санкциониран за организиране на дербито Левски – ЦСКА, заяви главният санитарен инспектор Ангел Кунчев.

“Персоналът, който работи в търговските обекти задължително трябва да носи маски. Засилваме масовият контрол по спазването на всички противоепидемични мерки в това число и новите, така и действащите в момента мерки по отношение на задължителното носене на маски в обществения транспорт, лечебните заведения и аптеките. При провеждане на футболни мачове се позволява до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция.

При останалите спортни състезания на открито пълняемостта да бъде до 50 % ,т.е. използваемостта на местата или през седалка, или ако няма седалка на това открито спортно мероприятия, тогава да се спазва отново физическата дистанция от метър и половина.

Всичко това го правим само и единствено с цел съхранение на здравето и живота на българските граждани”, увери министърът.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *