НОВИНИ

От Нова да покажат критични кадри за Пеевски, Доган и Гешев и ще повярваме на гнева им

Шефове на Нова тв изразиха бурно възмущение от фалшив според тях, имейл, в който Миляна Велева, директор ”Новини и актуални предавания” в телевизията. Велева и бивш вече директор в Канал 3 – свързван пряко с Пеевски.

Текстът е озаглавен “Професионални насоки 2020” и в него се дават указания как да бъдат отразявани известни личности и свързаните с тях събития. На президента Радев да се отделя малко внимание. Същото отношение да се прилага към Васил Божков и всички, които са критични към властта.

Разбира се вниманието ще се фокусира върху новините с Делян Пеевски и Кирил Домусчиев.

Забележително топло сътрудничество се открива в следното указание: С колегите от Канал 3 поддържаме първоначалната уговорка за обмен, а от днес и с агенцията на г-н Недялков (ПИК – А.Н.). Там препоръките при конференциите на Щаба да се чуват ВИНАГИ въпросите на ИВЧЕТО (явно Ива Николова – А.Н.). Нареждането е от шефа и аз смятам така.

Има и други ценни указания – все в този прогресивен дух. Ето така се прави истинска журналистика.

Но. От ръководството на Нова тв са категорични, че имейлът е фалшив. Заплашват всички, които пишат по темата със сезиране на съответните институции, които да вземат съответните мерки. Ръководството, разбира се, има право на своята реакция. То дори е открило причината за въпросния текст: големият и непрекъснато увеличаващ се рейтинг на телевизията.

От което възникват някои въпроси.

Който е гледал поне веднъж новини или публицистично предаване на Нова би запитал: Кое от твърдението как да се отразяват споменатите лица не е вярно? На това, което пишат шефовете или на това, което виждаме да вярваме?

Вместо заплахи, ръководството да даде пример с поне два критични материала, свързани с ДПС, Пеевски и Доган. Или за прокуртурата и Иван Гешев. Дали са разследвали ликвидацията на Булгартабак, например? Или заграбването на активите на КТБ? А за приятелските отношения между Кирил Домусчиев и Цветан Василев?

Да покажат също съотношението между канени министри и политици от управлението и критично настроени хора. Натрийте носовете на гадовете! Ако има с какво, де…

Защо едни от най-известните кадри – утвърдени имена на Нова – бяха освободени, а техните места заеха предимно хора от Канал 3, свързана с Пеевски?

Обяснението пък, че атаката е заради големите успехи на телевизията ужасно някак неудобно прилича на обяснението на властта, че Борисов и ГЕРБ са атакувани заради големите успехи, постигнати от тях. Съвпадение? Или: Ами какво да направим като сме толкова успешни – и ние, и правителството? Така си е…

Да не забравим отдавнашните съмнения кой измерва рейтингите, как го прави и как могат да бъдат манипулирани.

Закани от рода на гневното писмо само засилват подобни съмнения. Зрителите имат очи да видят и съзнание – да преценят качествата на една медия. Па била тя и Нова. Да живеят турските сериали! Толкова ли можете?

Източник-Фрог нюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *