НОВИНИ

Последни данни за състоянието на Григор Димитров

Григор е добре, възстановява се постепенно от коронавируса. Вчера вече нямаше никакви симптоми, но се чувстваше все още отпаднал. Но с всеки изминал ден се чувства по-добре. Това коментира в ефира на бТВ мениджърът на Григор Димитров – Георги Стоименов.

Когато се прибра и не се чувстваше добре, си направи тестове не само за Ковид-19, но и на цялото тяло. Естествено, след като се установи вируса, му се направи скенер на белите дробове и за наша радост се оказаха напълно чисти. Така че мисля, че той ще е добре. Нямаме притеснения, той е здраво момче със здраво тяло – сред най-здравите в света, както се казва, така че се надявам да се възстанови наистина бързо, посочи той.

Григор имаше малко температура, заради което се чувстваше отпаднал в деня преди мача си. Вечерта нямаше температура, но беше доста отпаднал. Същият този ден трябваше да играе втори мач в късния следобед, но не можа да го направи и помоли да се оттегли от турнира. Намерихме му заместник и всъщност същия този следобед решихме, че трябва да се изследва, посочи той.

На следващата сутрин той постъпи в болницата в Монако, където цял ден му правиха тестове и това е развитието при него, посочи Стоименов.

Ние нямахме съмнения, че той е заразен с коронавирус. Излишно е да се мисли, че това е първата възможност. Все пак да не забравяме, че това са играчи, които играят целогодишно, често не се чувстват добре, така че не сме си го и помисляли, коментира той.

Щом научих, че Григор има вируса, веднага си направих тест и късно снощи се оказа, че е негативен. Излишно е да се мисли, откъде може да се е заразил с вируса. Говори се за разни партита, за неспазване на регулацията в Сърбия. Но всички обичаме истории, но е излишно да се разсъждава. Ако няма абсолютна изолация, всичко е възможно. Разбира се, че се опитахме да анализираме нещата, но е трудна работа и до никъде не води, коментира Стоименов.

Това, че играчите се прегръщат един друг, не е ненормално, защотно всеки един от тях е бил стриктен по отношение на времето, което са прекарали до турнира. Григор, както вероятно сте чували, беше абсолютно изолиран до последния ден на пътуването си до Белград и това е валидно за всеки един от играчите. Това са хора, които много се грижат за себе си и за телата си. Не бих нарекъл провеждането на турнира безумие, защото има проведени в подобен формат турнири във връзка с това, че не са играли дълго време и всеки един от тях иска да влезе отново в състезателна среда, която е различна от тренировъчната. Така че провеждането на турнира не е изненада. След десет дни има друг турнир, след това в Берлин има, после друг – това се случва в цял свят. Това е позволено от властите. По-скоро внимателната грижа към спазването на разни правила е много-много важно, коментира Стоименов.

Да, наистина е имало парти след турнира. Не знам как да го определя, това е част от програмата по принцип. Какво да ви кажа, не може да дам коментар по този въпрос, допълни той.

Всеки един от нас е допуснал грешка, не сме били толкова колкото е трябвало дисциплинирани в този случай, посочи той.

Всички хора около Григор са с негативни тестове. Самият аз също прекарах доста време с него наистина, а се оказа, че и аз съм с негативен тест. Той е притеснен за себе си. Основното притеснение е, че той прекара 3 месеца в изолация, а сега този вирус очерни тези 3 месеца. Сега има две седмици период, в който той не може да тренира. Но по отношението на здравето му не очаквам лошо развитие, завърши той.

Родителите му са на отделно място, не се виждат, защото не трябва. Но са добре. Треньора му остана в Хърватска, до вчера беше добре. Физиотерапевта му също е здраво момче, посочи той.

Не може да си представите колко дебати има на тема дали можем да очакваме нулева година. Със сигурност ще има турнири, но това, което се случи в Сърбия определено ще повлияе на решението, на мерките, които се взимат. Мерките ще бъдат различни, не се знае нищо за точкуването на играчите. Да видим какво ще стане, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *