НОВИНИ

Шофьор от градския транспорт не спусна инвалидната рампа, не била негова работа

Коронавирусът се отрази и на човечността на шофьорите в градския транспорт в София. Водачът отказал да спусне инвалидната рампа на човек в неравностойно положение. Според водача заради коронакризата това вече не е негова работа.

Столична община започна проверка по случая.

„Рампата е Ваша работа да я свалите. Значи какъв е ефектът, че съм изолиран от вас?“. Това е отговорът, който Тодор Църев получава вчера след молба към шофьора на автобус 94 да му спусне инвалидната рампа.

„Около 17:17 ч. стана. Аз го помолих най-учтиво, нито съм го обидил, нито нагрубявал, човешко е да помогнеш, не е заразно. Даже има и шофьори, които изобщо не желаят да свалят рампата дори преди пандемията да се случи“, разказва
Тодор.

Спорът дали шофьорът на автобуса все пак да свали рампата продължава около 5 минути. Накрая „водачът прави изключение“ и сваля рампата.

Според столичния автотранспорт, въпреки че шофьорите са изолирани, при нужда от помощ са длъжни да свалят рампата, носейки маска, предава бТВ.

„Това е недопустимо такова отношение. Ще бъде санкциониран, санкциите биват финансови  и дисциплинарни“, казва Слав Монов, изпълнителен директор на „Столичен автотранспорт“.

 

Свалянето на инвалидната рампа отнема не повече от 20 секунди.

А от „Столичния автотранспорт“ вече правят вътрешна проверка – кой е шофьорът, отказал помощ на човек в нужда.

Източник-glas.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *