НОВИНИ

Каролев с първи думи за тежкото си обвинение !

“Софийската районна прокуратура информирала медиите, че били внесли обвинителен акт в съда срещу мен. Нито аз, нито моя адвокат сме информирани за това действие на СРП”.

Това написа във Фейсбук икономистът и политик Владимир Каролев в отговор на новината, че му е повдигнато обвинение за нарушване на карантината.

Ето какво още добавя Каролев в отговор на разпространената информация:

“Нито СРП допусна свидетели, които ясно и еднозначно биха посочили защо съм бил в Разлог.
Както многократно съм казвал :

1. Не съм нарушавал карантина – такова обвинение имаше към мен от СРП изпратено до медиите, ПРЕДИ да ми бъде предявено обвинение, но после СРП си промени мнението. Явно са разбрали, че няма как да съм бил в карантина след като съм се върнал от Лондон на 11 март, а карантините бяха въведени за Великобритания след 18 март.

2. Абсолютно законно съм преминал през две КПП-та където полицаи са ме проверили и пуснали да продължа по пътя си. Ако не съм имал право да премина, полицаите щяха да ме върнат.

3. Не съм давал никакви съвети как да се нарушават мерки, нито съм
“подбуждал обществото към извършване на престъпление”. Аз си мислих, че престъпления се извършват от хора, а то можело обществото да прави престъпления.

4. Не съм “указал по какъв начин другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните мерки, посочени в заповеди на министъра на здравеопазването.”, а описах във фейсбук какви документи са необходими, за да се премине през КПП.

5. Не съм “описателно посочил разходките между гр. Разлог и гр. Банско” тъй като не съм правил такива разходки. Град Банско тогава беше под карантина. А разходка в околностите на град Разлог никога не е била забранявана.

Накратко, някой прокурор от СРП чете законите и наредбите, както дяволът чете евангелието. Идва време да се ходи на съд. Вече хейтърите спокойно може да ме наричат “подсъдимия Каролев”.

Източник-блиц.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *