НОВИНИ

Ново огнище на коронавируса у нас

Ново огнище на коронавируса у нас е установено в град Костенец. Четирима души от едно семейство са с положителни проби след направени PCR тестове.

Десетки други контактни лица също са тествани, а детската градина в населеното място е затворена. Причината  – заразената жена е работила там. Тя е била счетоводителка в детското заведение. Веднага щом е станало ясно, че жената е с положителна проба за коронавирус, градината е била затворена и щателно дезинфекцирана. Заразени са още племенникът на служителката, съпругата му и 1-годишното им дете.

„На 19 юни при нас пристигна сигнал за 7 заразени лица на територията на община Костенец с първи положителни проби. След тази информация свиках заседание на Кризисния щаб, за да обсъдим какво да направим. Контактните лица на заразените са 50 човека. Вчера са взети 47 проби. Резултатите ще се готови до края на деня. Но до момента няма нищо притеснително”, обясни кметът на града Йордан Ангелов, цитиран от “Нова телевизия”.

Директорът на детската градина Василка Стойчева обясни, че са взети проби на всички 25 членове на колектива.

„Взети са всички мерки за дезинфекция на помещенията. Прави се сутрешен филтър на децата, които посещават детската градина. За момента те, както и персонала, са добре и нямат никакви симптоми на заболяване”, обясни тя.

При отрицателни резултати заведението ще отвори врати и ще работи нормално.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *