НОВИНИ

Стана ясно състоянието на работниците, затрупани в тунел “Железница” СНИМКИ

Извадиха трима от затрупаните работници, попаднали под руините на срутилия се тунел Железница. В момента изваждат и четвъртия затрупан работник, съобщава Struma.com.

Тримата са живи и ги транспортират до МБАЛ Благоевград, където е създадена организация за посрещането им. Отвън пред тунела са инженерите, които се готвят да влязат в тунела.

В спешния център в Благоевград вече са докарани двама от пострадалите. Единият пострадал е младо момче в безпомощно състояние вторият изглежда по-добре и в съзнание.

В същото време се областният управител Бисер Михайлов, който е на мястото на инцидента, посочи, че двама от затрупаните работници в тунел „Железница“ са извадени и се транспортират се към МБАЛ – Благоевград, цитиран от „Фокус”.
В района има екипи на полицията, пожарната, както и линейки.

Предполага се, че затрупан има още един работник, въпреки че първоначално се смяташе, че затрупаните са четирима.

“Имаме вече информация, че всички затрупани при инцидента в тунел “Железница” са живи”, съобщи на извънреден брифинг министър Ананиев. Той посочи, че всички органи, които имат отношение към инцидента, вече работят.

Припомняме, че част от тунела „Железница”, който в момента се изгражда, се е срути около 10.00 часа тази сутрин.

Към тунел “Железница” пътуват министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на АПИ Георги Терзийски.

Тунелът “Железница” се строи в момента. 2 километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата.

На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна. Срутването е станало от южната страна, откъм самата Железница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *