НОВИНИ

Адв. Екимджиев за разследването срещу Пламен Узунов

“Това е едно гнусно продължение на този сапунен сериал, който се развихри още от времето, когато прокуратурата пусна – нерегламентирано и, според мен, престъпно – други записи на президента Радев с негов бивш колега – главнокомандващия на военновъздушните сили“.

Това каза пред BTV адвокат Михаил Екимджиев по повод започналата проверка от страна на Специализираната прокуратура на секретаря на президента Румен Радев – Пламен Узунов, пише Actualno.com.

Вчера стана ясно, че Узунов се разследва за търговия с влияние, свързано с досъдебното производство срещу Пламен Бобоков, обвинен за аферата с италианския боклук. Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние „Твърдя, че тогава (бел.ред. – записите на Румен Радев) прокуратурата извършиха престъпление“, казва юристът, според когото така е бил даден лош пример и вече се намираме в някакъв нелеп сценарий, където не се знае кой кой е, „това е филм, в който няма добри герои“ и „засега само прокуратурата с апломб казва кой е престъпник“.

Що се отнася до разпространените от прокуратурата СМС-и между Пламен Бобоков и Пламен Узунов, адвокатът смята, че данните са прекалено оскъдни и малко, а това е много трудно доказуемо престъпление със сложен състав, отбеляза Екимджиев. „На база това което се показва, отново неправомерно, не може да се направи такъв извод“, че трябва да се търси наказателна отговорност на магистрата Николов, смята юристът. Според него от някакви откъслечни данни за разменени смс-и, без да е ясен контекста, не би могло да се говори за уволнения.

Пламен Узунов: Нямам от какво да се притеснявам, имал съм служебни контакти с Пламен Бобоков “Имал съм служебни контакти с г-н Бобоков, мисля че във връзка с негов проект, който трябваше да бъде представен пред чужди инвеститор”.  Според Екимджиев аудиозаписът, на който се предполага, че е с премиера Бойко Борисов е истински. И то не само последният, а и предишните – например за Мишо Бирата, не заради друго, а заради тяхната “невъобразимост”. Според юриста никога няма да се докаже дали аудиозаписът е истински. Никой няма да си помисли, че премиерът Бойко Борисов ще изрече такива думи към една жена, председател на НС, коментира той.

“Един сценарист винаги се стреми да изгради сценарий, който има правдоподобност“, тук такова нещо липсва, каза Екимджиев.

Разпитват Пламен Узунов в Специализирания съд като свидетел. Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов е в сградата на Специализирания съд за разпит в качеството му на свидетел.  Той изтъкна, че прокуратурата трябва да провери съдържанието на смс-те и данните, които изпраща бизнесмена Васил Божков.

Има многобройни случаи, когато благодарение на „инсайдъри, вътрешни хора“ по света са били реализирани големи разкрития за мафията и организираната престъпност, обясни адвокатът.

Прокуратурата раздава присъди и казва кой е престъпник, изтъкна адвокат Екимджиев по повод следствието срещу Пламен Узунов. Поради това поръчковите прокурори правят шеметна кариера, като повдигнат 18 или 180 000 обвинения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *