НОВИНИ

Борисов в Троян: По един милион са давали за снимки как спя

Един милион са дали за снимката, на която премиерът спи. Това съобщи Борисов при посешението си в текстилен завод в Троян, предаде “Епицентър”.

„Ако си познаеш някъде завивката или чаршафите, да знаеш, че е твоята, и аз вече не знам как спя и къде ме снимат“, пошегува се премиерът със собственика на фабриката, докато обикаляше халетата, снимаше се с възторжени шивачки и приемаше подаръците им – за внуците, за дъщерята и за кучето. И съобщи: “Давали са по 1 млн. лв. за снимки как спя”.

При посещението си в Троян премиерът Бойко Борисов бе поканен за почетен гост във водеща фирма за текстил в Троян. Компанията е една от най-големите в производството на домашен текстил в страната и водеща в Европа.

Премиерът благодари лично на шивачките в цеха, че по време на кризата са произвели 65 хиляди маски на ден и не са почивали, за да може държавата да се справи с епидемията.

Кметът на Троян похвали собственика на фирмата, че в най-тежките моменти на кризата са внесени всички данъци, освен това са направили много дарения за болниците.

„Ако ние на жълтите павета правим глупости, вие тук си се разбирате“, заключи премиерът и отново отчете добрата им работа. Той се снима с всички шивачки, които го помолиха.

На финал Борисов се пошегува с кметицата на Троян, че ако има някакви есемеси с него да ги трие, че става страшно. “Трий, че виж какво става. Да не лъснеш с някой есемес”,каза премиерът.
Борисов получи подаръци за внуците – малки възглавнички, както и за кучето – едно огромно легло. Подарък имаше и за дъщеря му. „Ако си познаеш някъде завивката или чаршафите, да знаеш, че е твоята, и аз вече не знам как спя и къде ме снимат“, пошегува се премиерът и съобщи, че давали по 1 млн. лв. за снимки как спи.

Подаръци имаше и за министрите, които придружават премиера, но без армаган остана зам.-министър Николай Нанков.

Собственикът на фабриката поиска връзка с Околовръстното на София, защото се минава през циганската махала и е страшно, а Борисов заяви, че се прави.

“Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските – по 65 000 на ден“. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към ръководството и работниците на предприятието “Калинел” ЕООД в Троян. В най-тежкия период на кризата, породена от коронавируса, фирмата активно произвеждаше маски и направи дарение, с което съвместно с общината подпомогна преоборудването на двете болници в региона. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Собственикът на предприятието Марин Радевски изтъкна, че в завода работят над 1600 човека, а сред служителите има работници и от Киргизстан и Виетнам. По думите му в региона безработица на практика няма. Кметът на Троян Донка Михайлова отбеляза, че на територията на общината се оформя бизнес зона от малки и микро предприятия, а опасенията й за сериозен спад на инвестиционния интерес заради кризата от COVID-19 не са се оправдали.

„Гледайте какъв голям завод, какъв хубав град“, каза още премиерът Борисов, докато разглеждаше най-голямото индустриално предприятие в област Ловеч, което е и най-големият работодател в региона.

Фирмата е водеща в производството на домашен текстил в Европа и е една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Клиенти на предприятието са водещи световни търговски вериги.

Премиерът Борисов разгледа производствените площи и даде висока оценка на новото и модерно оборудване. А от ръководството на предприятието изтъкнаха, че за 10 години оборотът им е нараснал почти 3 пъти.

Основната фабрика и администрацията на фирмата се намират в Троян, но предприятието разполага с производствени центрове в Червен Бряг и във Враня, Сърбия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *