НОВИНИ

Британският Independent: “Борисов, съюзник на Меркел, показан като гангстер от филми, който държи огнестрелно оръжие, пари и злато до леглото си, докато спи”

Един от най-авторитетните британски издания “Индипендънт” публикува обширен материал за скандалните снимки на премиера на Бойко Борисов в спалнята му. (https://www.independent.co.uk/independentpremium/world/boyko-borisov-bulgaria-prime-minister-glock-cash-bedroom-photos-a9581206.html)

„Той е министър-председател на България, нация от 7 милиона, която е член на Европейския съюз и партньор в НАТО. Какво казват снимки на Бойко Борисов, който лежи в леглото си до 9-милиметров пистолет „Глок“ и чекмедже, пълно с банкноти от 500 евро и златни кюлчета в интернет?

Фотосите бяха разпространени до новинарските медии анонимно, публикувани онлайн миналата седмица и потвърдени като истински от експерти за два разследващи сайта. Те разтърсиха балканската нация и повдигнаха множество въпроси за г-н Борисов и враговете му.

Остават въпроси защо на тях се появява г-н Борисов, десен политически лидер, който е съюзник на германската канцлерка Ангела Меркел, показан като гангстер от филми, който държи огнестрелно оръжие, пари и злато до леглото си, докато спи.

Един от разследващите сайтове, в който са анализирани снимките, стигна до заключението, че част от тях са направени между 2017 и 2019 г. (Авторът най-вероятно има предвид съвместната публикация на Биволъ и E-VESTNIK.BG, в която е изложен подробен анализ на фотографиите, бел.ред.).

По-големият въпрос е кой е направил снимките и защо са били разпространени?
Г-н Борисов ги осъди гневно и изглежда, че потвърждава тяхната автентичност.
“Целта е да ни смажат психически, а и физически”, каза г-н Борисов на пресконференция, преди да се пошегува: “Поне не ме снимаха с малко момче в леглото”, започва пространен репортаж на британския Индипендънт за последните скандали у нас, предаде 19мин.бг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *