НОВИНИ

Мангъров: Хората са страшно изплашени и ако някой се окаже положителен, той може да умре от страх

“Хората са страшно изплашени и ако някой се окаже с положителен резултат за Ковид, той може да умре от страх. Него го подлагат на остракизъм, сочат го с пръст. Смисълът на това масово тестване не е да ходиш и да хващаш този и оня, би имало смисъл, ако ние сме в състояние за един -два дни да тестваме цялата страна и да затворим заразените поне за две седмици. Следващата седмица отново така. И след това пак.”, предупреждава по телевизия 7/8 епидемиолгът доц. Мангъров.

“Ако го направим, ще се справим за един месец, но ние не можем да го направим, ходим хващаме тук- там. Стана ясно, че когато тестваме, откриваме хора и какво от това?! Ако те са много болни, трябва да влязат в болница. Ако продължаваме така да играем на стражари и апаши, ще се сринем.

Всички, които не отиват в болница, а имат странични заболявания, не е ясно какво става с тях. Никой не казва, че на ден си отиват по 300 души от старост и болест. На месец по около 10 000 са това. Те сякаш са без значение, защото не са с Ковид.

Постоянно виждам хора, които са дълбоко стресирани, особено тези, които са го прекарали, сякаш се връщат от ада.

Тук става въпрос за нов вирус. Правят се опити да се използват срещу него лекарства за други вируси, засега без успех.

Сред хората са установени 7 човешки коронавируса, които могат да живеят сред населението, но за другите не е доказано. 100 лева е PCR теста, на ден 300 000 лева. Не е сигурно, че това, което излезе на теста, е това, което е всъщност, поне при една част от тестовете.

Симптомите на един тежко притичащ Ковид не се отличават от един тежко протичащ грип. Смъртността тази година не е по-различна отколкото през други години в целия свят”, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *