НОВИНИ

Разследващият журналист Николай Стайков е получил заплахи за филма си “Осемте джуджета”

”Ще направим възможното този случай да не остане забравен. След няколко дни ще излезе втората част. Пълно мълчание днес от прокуратура, от главен прокурор и от петимата замесени в този филм. Нулева реакция. Напомня ми за онези животни, които бягат, когато ги осветиш. Има същества, които бягат от светлината”.

Това заяви разследващият журналист от Антикорупционния фонд – Николай Стайков, в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич”, излъчващо се по ТВ Евроком. Думите му са по повод неговия филм за рекет над български бизнесмен, озаглавен ”Осемте джуджета”.

За този си филм, Стайков е получавал заплахи.

”Има журналисти, които са заливани с киселина, палени са им автомобилите. При мен имаше глупав опит с ясно послание: ”Знаем ви къде сте, къде живеете, къде ходите през уикенда”. Символиката е много ясна”, допълни Стайков.

В предаването бяха пуснати и заплахите срещу журналиста. Става въпрос за две обаждания от мъж и жена, които питат: ”Бели ковчези имате ли и колко струват? Това не е ли траурна агенция ”Стайкови””?

”Маркираха ми жилището с една кора яйца. Посланието беше ясно. Очевидно това са хора, които могат да мобилизират евтини хора за протест, акция, хвърляне на яйца. Ако някой гледа това, което публикувахме днес, ще стане ясно откъде идват заплахите”, категоричен бе той.

”В разследването става дума за пари. Става дума за най-големия производител на асансьори в страната. Има огромни индустриални имоти в два града. Има вътрешно семеен конфликт, който за нас не е интересен. Погледнахме документацията на Илия Златанов и тя съвпадаше изцяло. Днес не се обади никой, за да кажа, че е недоволен или засегнат. Илия Златанов ни предостави комуникациите си и те съвпадаха”, обясни разследващият журналист от Антикорупционния фонд.

”Има хора, които се наричат бизнесмени, но те искат да имат достъп до държавен ресурс. В момента ще има обществени поръчки. Никога няма да видите олигарх, който да си е направил парите от гледане на домати, защото това е конкурентен бизнес. Олигарсите винаги искат да са в държавно-регулирани бизнеси”, заяви още Николай Стайков.

Цялото интервю на Люба Кулезич с Николай Стайков можете да изгледате след 28:00 във видеото:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *