СВОБОДНО ВРЕМЕ

Всичко е много лесно: Оцет + вода + сол = формулата, която изкоренява бурени и треволяк без остатък!

Всеки, който се е опитвал да се пребори с плевелите и бурените в двора си, знае колко трудоемко е това занимание.

Затова днес решихме да ви представим това изпитано домашно средство за премахване на плевели и всички нежелани тревички.

Приготвя се от обикновена трапезна сол и оцетна киселина .

плевене

Как да си приготвите домашно средство против плевели

За да приготвите оцетен разтвор с необходимата концентрация, разредете оцетна есенция (70%) с чиста вода, като вземете 3,5 части вода за всяка част от киселината. Тоест, за да приготвите 4,5 литра разтвор, разредете с 3,5 литра вода 1 литър от 70-% оцетна есенция.

Смесете получения в резултат на горната манипулация разтвор (4.5 литра) с 2/3 чаша едра сол, изчакайте кристалите напълно да се разтворят в течността, добавете една чаена лъжичка перилен препарат или течен сапун. Сапунът в състава на разтвора ще осигури допълнителна адхезия на киселините към повърхността на вегетативната маса на растенията.

Как се използва

Приготвеният „домашен хербицид“ се използва за обработка на растенията в горещо слънчево време. Напръскайте растенията от спрей-бутилка или ги полейте с лейка с много фини отвори. Изберете ден, когато валежи не се очакват, тъй като дори лекият дъжд намалява ефективността на напояването няколко пъти.

Първите резултати се проявяват още след 5-6 часа. На следващия ден може да наблюдавате масова смърт на плевелите. Ако не може да намерите оцетна есенция, спокойно използвайте обикновен бял оцет (9%). Въпреки това, при използването на по-малко концентрирано средство ще трябва да направите няколко пръскания на интервали от 7-8 дни.

обработка на плевели

Обърнете внимание при използването на оцетния разтвор

Трябва да се отбележи, че средството, което влиза в пряк контакт с надземните части на растенията, ги унищожава напълно. Това е наистина работещ начин да се отървем от плевелите завинаги. И абсолютно всички култури умират. Затова третирането с разтвора се извършва изключително в онези райони, където не само няма културни насаждения, но и не планирате такива през следващите години, тъй като оцетът и солта отмиват хранителните вещества от почвата за растеж и развитие на каквито и да е култури.

Най-често градинарите пръскат с разтвора градински пътеки, празнини между тротоарни плочи или положени камъни, където тревата и бурените агресивно си проправят път, също така алеи, дворове, района близо до огнището и други места, разположени далеч от културните посеви. Когато приготвяте разтвора, винаги използвайте предпазни средства за ръцете, очите и откритите части на тялото: гумени ръкавици, очила, шапка, шал.

Изпробвайте нашето средство и споделете с нас, как вие се борите с плевелите в градината!

Източник: За жената

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *