НОВИНИ

Харалан Александров: Много българи са безотговорни. Слави Трифонов взе тази ниша, не каза, че трябва да има изолация и маски

Социалните мрежи подхранват фантазния свят около коронавируса. Това заяви в сутрешния блок на БТВ социалният антрополог Харалан Александров, пише Novini.bg.

“Забелязваме изключително безотговорно поведение от страна на много наши сънародници. Проучване показва, че 1 млн. души у нас смятат, че няма такъв вирус”, каза още той.

“В социалните мрежи всички сме равни, там всички сме експерти. В мрежите се практикуват примитивни модели на комуникация”, допълни Александров.

“На практика светът трудно се управлява, заради това, че хората вече не вярват в нещо. В този момент е коронавирусът. Хората застават зад тези с тяхната гледна точка. Слави Трифонов взе тази ниша – той не каза като лидерите ни, че трябва да има изолация и маски”, коментира социалният антрополог.

“Политиците са принудени да се държат като лидери на социалните мрежи.Към момента хората имат нужда от авторитарно лидерство, което е притеснително.

“Българите се разделиха на Мутафчисти и Мангъровисти”, завърши Харалан Александров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *