НОВИНИ

Бизнесменът Илия Златанов направи шокиращи разкрития в телевизионния ефир (ВИДЕО)

”Не знам защо е арестуван (б.р. синът му), предполагам само. За да го принудят да подпише документ, с който да им даде дяловете в нашите фирми”. Това заяви в предаването ”ЕвроДикоФ”, излъчващо се по ТВ Евроком, бизнесменът Илия Златанов (най-големият производител на асансьори в България), който отново нашумя в публичното пространство през последните дни. В случая това се случи благодарение на филм на Антикорупционния фонд (б.р. персонално на Николай Стайков), в който Златанов разказва как Петьо Петров-Еврото и група адвокати около него се опитват превземат целия му бизнес.

А ето и филма, озаглавен ”Осемте джуджета”:

”Те ми бяха сложили на Делта Гард, за да бъдат постоянно с мен, да ме контролират и да докладват на два часа какво правя. Те не ме извикаха, а ме изпратиха от ”Джуджетата” към Правителствена болница. Аз нямах възможност да не отида и да се отклоня”, разказа Златанов. По думите му той е бил отведен в Правителствена болница, като там го е чакал нотариус, а идеята е била той да подпише документи, с които да прехвърли бизнеса си на подставено лице на Петьо Петров-Еврото.

”В тази болница се размотаваха 10 човека – без маски, без нищо, без някой да ни пита какво правим. Това не е болница, това е хан. Не знам как шефът на болницата още й е шеф, след я като предоставя за незаконни дейности. Това нотариална кантора ли е там?”, запита Златанов.

 

”Целият случай е криминален. Най-интересното е неграмотността и некомпетентността на адвокат Коцева”, добави той.

А на въпрос защо са го ”арестували” в Правителствена болница, Илия Златанов отговори така: ”Това е в сферата на леката догадка. Други хора чух, че също са водени да подписват документи. Там е много лесно да ти праснат една инжекция и да казват на ръката ти какво да прави. Конкретни случаи не знам, но като коментирам с някои мои познати, те казват, че и с други хора са правили така. Погледнете в последните години на колко хора са взети активи.”

”Всичките ми фирми са запорирани, дори личните ми имоти. Само на ”Изамет Транс” не е направен запор”, поясни бизнесменът, който разкри, че се намира в страна от Европейския съюз.

”Всичко е прехвърлено на едно момче от Кюстендил, който е подставено лице. Сега собствеността е 60/40, аз съм управител на всички фирми на ”Изамет”. И като съм управител и собственик защо не мога да вляза в своите имоти? Защо ”Делта Гард” се е настанила там и не ме допуска?”, чуди се Илия Златанов.

”Аз съм в страна от Европейския съюз, аз съм гражданин на ЕС. А във феодална България ще се върна, когато това ОПГ е там, където му е мястото – в затвора”, заяви още той.

Попитан от водещия Диков кой точно трябва да влезне в затвора, бизнесменът Илия Златанов отговори по следния начин: ”Този, който е ял баница и тези, които му разрешават. Адвокат Коцева, Еврото, Любена Петрова, министърът на вътрешните работи, главният прокурор.

”И за Спецпрокураутата ще чуете много интересни неща. Имайте търпение. С очите си съм видял как му носят пачки в пакети на Еврото”, каза още Златанов, а след това шокира с твърдение, че е чул за носене на пари на зам.-главен прокурор, който да повдигна конкретно обвинение, а след това се дават насоки за даване на още повече пари, но на друго място, за да бъде обвинението свалено. Конкретно за тази практика, Златанов спомена на бившия зам.-главен прокурор (б.р. в мандата на Сотир Цацаров) Борислав Сарафов, който към ден днешен е директор на Националната следствена служба.

Цялото интервю на Сашо Диков с Илия Златанов можете да изгледате след 1:05:35 във видеото:

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *