НОВИНИ

Получаваме две фактури за ток следващия месец

Заради новите цени на тока от следващия месец консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – по стари цени до 30 юни 2020 г. включително и по нови – от 1 юли, информират от дружеството

От компанията добавят, че предвид очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на тока от 1 юли 2020 г. се предоставя възможност на клиентите сами да отчетат електромерите си и да предоставят данните. Самоотчитането се извършва по желание на абонатите, без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет на уредите от страна на EVN.

„Потребители, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си на 1 юли 2020 г. в декларация, която се предоставя и попълва в EVN Офис. Приемането ще се извършва в периода от 1 до 3 юли включително“, уточняват от дружеството.

При попълванетона документа се посочват ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, които фигурират във всяка една фактура. Желателно е абонатите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания. На база на предоставените данни от самоотчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 30 юни 2020 г. включително по старите цени, а от 1 юли 2020 г. – по новите тарифи, определени от КЕВР.

За всички клиенти, които не пожелаят да отчетат сами електромерите си към 1 юли 2020 г. ще важи следният принцип, който се прилага при смяна на цени:

Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юни 2020 г. до 30 юни 2020 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период

Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 юли 2020 г. до датата на отчитане през юли 2020 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.

Източник-glas.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *