НОВИНИ

Цветанов: Борисов сам призна, че записът за Караянчева е истински

„Борисов трябваше да се извини публично на българския парламент и на Цвета Караянчева за думите, които се чуват от записа. Думите, които премиерът каза на пресконференцията когато целуна Караянчева за мен са признание, че записът е истински. Ще направя политически проект на съвсем нова основа. През септември ще бъде проведен Инициативния комитет. В момента търсим името на партията. Ще премахна грешките, които допуснах с ГЕРБ от неопитност.“ Това обяви по БТВ Цветан Цветанов, основател на ГЕРБ и дясна ръка на Бойко Борисов до миналата година.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи конкретни имена, които са го мотивирали да вземе решението да напусне партията на премиера. Той даде пример с депутите Тома Биков, Спас Гърневски, както и зам.-председателя на Института за дясна политика и шеф на ТВ Европа Георги Харизанов.

„Смятам, че Харизанов е човекът, който е заложен да бъде двигател на ГЕРБ“, обясни Цветанов, цитиран и от „Сега“.  По негови думи това са хора, които целят единствено да имат политическа реализиция на гърба на честните симпатизанти.

Бившият втори в управляващата партия изрази още съжаление, че хората до Борисов са принизени до фон. Той даде пример с брифинга в партийната централа на ГЕРБ, когато Борисов даде обяснения за записа с неговия глас и снимките от спалнята му, а депутати и членове на кабинета стояха прави зад гърба му. „Тези хора нямаха това излъчване преди 14 години. Нямаха тази енергия, която имаха преди време. Много ми е болно, че тези хора се превърнаха в един фон“, коментира Цветанов.

Той категорично отрече да е автор на въпросните снимки, на които се вижда, че Борисов спи с пистолет до леглото. Как смятате, дали имам достъп до спалнята? В спалнята вкъщи влизаме само аз, съпругата ми и децата“, аргумнетира се Цветанов, като изтъкна, че за него „записите и снимките са отвратително нещо, което показва каква е политическата култура“. „Днес е много по трудно да отидеш и да убеждаваш за ГЕРБ. Води се междуличностна битка, но не и политика“, посочи Цветанов.

Източник-БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *