НОВИНИ

Цветан Василев: Водих преговори с пратеници на Борисов и Пеевски по слипове (ВИДЕО)

”Абсурдът е пълен в тази държава и мисля, че времето само доказа правотата на моите думи още от 2014 г. Очевидно е, че господата, които организираха удара срещу банката, нямат никакво желание да чуят мен, защото според тях това ще попречи на обективната истина. Според мен ще попречи на тяхната истина”. Така банкерът в изгнание – Цветан Василев, поредният отказ той да бъде разпитан от съда по делото ”КТБ”. Василев се включи от Белград (чрез скайп връзка) в предаването ”ЕвроДикоФ”, излъчващо се по ТВ Евроком.

Припомня, че в сряда (тази седмица) съдът отказа да разпита Цветан Василев по делото, за което той е подсъдим, а имено ”КТБ”, с довода, че това щяло да попречи на обективната истина.

Той даде да се разбере, че очевидно отказите да бъде разпитан от съда не се дължат на местоположението му, а на някаква друга причина. Подсъдимият банкер даде пример с това, че е бил разпитван по друго дело и не е имало никакъв проблем.

”Практиката на прокуратурата прилича на една мафиотска банда. Тя няма нищо общо с правото, да не говоря, че няма нищо общо и със законите, които те сами си променят. Ние имаме работа с една организирана престъпна група, наречена прокуратура”, смята той.

”Непрекъснато съм давал яснота по отношение на хората, които са замесени в удара срещу банката. Същите хора, под една или друга комбинация, са замесени и в удара срещу Божков, и в удара срещу Бобокови. Това е едно ОПГ, което ползва прокуратурата като бухалка, за да превзема бизнеси. Начело на тази група е Делян Пеевски”, отбеляза Василев.

”В момента ние имаме мутромилиционерска диктатура със съдействието на прокуратурата”, добави Цветан Василев.

”Не знам кой колко е платил за избора на Цацаров. Аз съм споменал, че Пеевски му е носил по 100 000 евро всеки месец. Ако Пеевски е лъгал мен, значи е лъгал и него. Цацаров беше назначен, за да работи за Пеевски”, каза още банкерът в изгнание.

Той отново спомена това, че през 2014 г. при него в Белград са дошли пратеници на Бойко Борисов и Делян Пеевски, които са му предложили да се върне в България с обещанието, че присъдата му ще е само 3 години и то условно. ”Лично Борисов ми се обади през лятото на 2014 г., че подкрепя това предложение”, твърди Цветан Василев.

”Предложението беше да се върна в България, без никакви гаранции за моето здраве и оцеляване. Тяхното правосъдие е ясно за всички, нали виждате на какво прилича Миню Стайков. Тяхното правосъдие е да те смачкат физически и психически. Тъмни облаци са надвиснали над главата на Борисов и най-вече над главата на Пеевски.

”Имам маса свидетели на тази среща. Те бяха пратеници на Борисов, Пеевски, а и на Цацаров като главен прокурор”, върнаха се Василев и водещият Диков на въпросната среща, която подсъдимият банкер твърди, че е имал с пратеници на Бойко Борисов и Делян Пеевски. След това водещият Диков запита Цветан Василев дали все пак не е записал въпросната среща, а отговорът на банкера вероятно е втрещил много хора: ”Бяхме по слипове, така предложи главният преговарящ. Как да записвам?Съблякохме се. Само дето не ме провери и по интимните места дали не съм сложил нещо. И той се съблече, де, не бях само аз да се събличам.”

Журналисти от известна британска медия, с които Василев е разговарял, са му казали: ”Във всяка държава има мафия, но в България мафията има държава.”

Адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов, бе категоричен, че няма никакво законово основание на клиента му да бъде отказвано да говори пред съда. Юристът се позова на чл. 277, ал. 2 от НПК. ”Чл. 277, ал 2. Подсъдимият може да дава обяснения във всеки момент на съдебното следствие. Това е право на защита, както и доказателствено средство, когато в тях (б.р. показанията) се съдържа съответната информация…”.

”В сряда поисках свидетеля да бъде отстранен от залата. Заявих, че съм готов да предоставя скайп адрес на г-н Василев, тъй като той иска да даде показания, когато прецени съдът. Опорито не искат да го чуят, включително както се оказа и съдията. Тя се оттегли за 10 минути почивка, а мина час и половина, което означава, че може би е трябвало да проведе телефонен разговор, но не ѝ е вдигано дълго време”, разказа адв. Константин Симеонов.

Той даде пример, че по делото, в което обвиняем е бившият финансов министър – Симеон Дянков, последният е бил разпитан именно чрез видео връзка, тъй като той е в чужбина.

Цялото интервю на Сашо Диков с Цветан Василев и Константин Симеонов можете да изгледате след 1:49:45 във видеото:

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *