Uncategorized

7 сервитьори в Царево са заразени с COVID-19

През седмицата изследване показа, че Южното Черноморие е незасегнато от COVID-19. Тествани бяха 2300 души – местни жители и работещи в сферата на туризма. Резултатът беше, че под 1% от местните са се срещали със заразата и имат антитела.

Днес обаче стана ясно, че в Бургас са регистрирани нови 15 случая. От тях 7 са на сервитьори в Царево, пристигнали преди ден от София, за да сервират на бала на местни абитуриенти, предаде bTV.

24 часа преди церемонията по завършване, управителят на заведението е направил тестове на служителите си. Балът е прекратен минути след началото, когато резултатите стават ясни. Абитуриентите са били изведени, персоналът и зрелостниците са карантинирани, а ресторантът затворен за дезинфекция.

4 от случаите са в Несебър. Има две медицински лица, един лекар от Айтос и един санитар от Дом за възрастни хора.

Символичен старт на сезона беше даден вчера с пристигането на първия чартърен полет с туристи от Нидерландия и Белгия. Това са първите държави, които изпращат туристи у нас в условията на пандемия. За сравнение, през други години по това време на са кацали около 150 самолета на ден в Бургас. Много от хотелите по морето остават затворени.

Пандемията поставя под въпрос и фестивала „Арт фест“, който е запазена марка за Южното Черноморие.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *