НОВИНИ

Извънредни подробности за задържаните антимафиоти от ГДБОП

Прокуратурата разкрива подробности за задържаните висши антимафиоти от ГДБОП. 

Само преди дни бяха арестувани шефът на отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици“ в ГДБОП и началникът на сектора в същата дирекция. Задържан бе и още един служител от вътрешното ведомство, припомнят novini.bg.

Досъдебното производство е започнало този месец май. Установена е била организирана престъпна група, действала от 2017 г. до задържането им преди дни. Стигна се до безпрецедентни арести, на антимафиоти, свързани с престъпна дейност”, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

“Недопустимо е държавни служители да използват позицията си, за да покровителстват престъпност”, допълни още тя.

„Престъпната група е действала от началото на 2017-та година.” Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предава Нова тв.

“Участниците в групата са четирима, трима са от системата на МВР. Двама от тях заемат висши длъжности за борба с наркотиците”, коментира Милева.

Групата е получавала подкупи от групи, които са се занимавали с наркотрафик. Парите са били давани, за да не бъде възпрепятствана тяхната дейност. Предоставяна е и изпреварваща информация, допълва Милева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *