СВОБОДНО ВРЕМЕ

На море в Гърция – отмъщението на българите

Въпреки всекидневните дъждове лятото дойде. И веднага започнаха задръстванията по КПП-тата с Гърция. На фона на скандала със странно изглеждащата подпорна стена на свлачището в Алепу народът брутално игнорира призивите на министъра на туризма Ангелкова и българските хотелиери да се избере Българското Черноморие.

Някои в нета вече го наричат бетономорие. И се юрна към гръцкото крайбрежие. Така по нашите курорти все още не могат да разберат ще има ли сезон, или не. Говори се, че много от хотелите дори не смятат да събират екипи и да отварят въобще. Управляващите игнорираха идеята за раздаване на ваучери на големи групи от работещи. А това можеше да излъже някого и да помогне на туризма. Сезонът, ако не бъде нулев, със сигурност ще бъде много слаб, както се казва, едва кретащ.

Това е тихото българско отмъщение. За него не се изисква някаква организация, просто хората махат с ръка презрително и си стягат багажа за чужбина. Така загърбват слабостите и дори пороците в обслужването. Загърбват шашмите с храната в олинклузива и мърморещите келнери, които гледат с гняв как хората се съобразяват с бюджета си. Същите, които се чудят как да те ударят я в сметката, я в цената дори на една бутилка с минерална вода. Българите бягат от стаите тип кибритена кутийка, в която няма място за една двойка, да не говорим за семейство с две деца примерно. Бягат от нечистите чаршафи и куп други неуредици.

След много спорове и приказки дори не се реши проблемът с шезлонгите и чадърите на плажа. Уж навсякъде щяха да бъдат безплатни, накрая зорлем кандисаха собствениците на двадесетина плажа от над 130. Затова и пътят към Гърция е открит.

Соня Косева, София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *