НОВИНИ

Трагедия! Родопчанин почина в Англия, остави сираче на 10

Спешна акция за събиране на дарения за прибирането на тялото на починал в Англия родопчанин обявиха жители на рудоземските села Елховец и Чепинци. “Нуждаем се от помощ за наш съгражданин, родом от село Елховец. Венцислав Димитров на 54 години е починал в Англия миналата неделя. Жена му също е починала и оставя 10-годишно сираче. Необходими са 3000 евро, за да го приберем обратно при близките му”, обявиха младежите, инициирали кампанията от Чепинци.

Мъжът починал в Англия най-вероятно от инфаркт. Той е баща на 10-годишното момиченце, което остава кръгъл сирак, след като майка му починала преди 8 години. Починалият отдавна не живее в Родопите, живял е по Пловдив, Гърция, Англия, жителството му е в Пловдив, след като си купи къща там, казаха запознати със случая. Детето в момента е при близки в Пловдив.

Най-вероятно ще се наложи да се съберат още средства, въпреки че младежите от селото са много дейни и събраха доста дарения за много кратко време, каза кметът на Чепинци Мустафа Брахимбашев.
Мъжът имама много близки тук, които са се ангажирали да го приберат и много хора се отзоваха с дарения, кой с колкото може, каза кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

На снимката: Село Чепинци е едно от най-многолюдните в Родопите, с много млади и дейни хора.

Източници-marica.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *