СВОБОДНО ВРЕМЕ

Мариана Векилска с признание какво точно й се е случило в Брюксел… СНИМКИ

Мариана Векилска най-накрая призна какво точно се е случило в Брюксел, за да се наложи да се върне толкова скоро обратно на родна земя, при положение че още след първоначалното си заминаване бе решила да се установи в белгийския град.

Тв водещата се впусна в доста неочаквани детайли за престоя си в Брюксел и всичко, през което е преминала най-вече в емоционален план, а последователите й в социалната мрежа останаха втрещени от разказа.

„Никога не съм мечтала за кариера в европейските институции. Нито за „топло“ местенце или висок пост. Брюксел не беше в списъка ми с желаните градове. Но преди малко повече от година реших да поема по новите пътеки, които изникват пред мен, и се озовах там. Прекалено за кратко сме на този свят, та да си позволяваме да тъпчем на място.

Затова подадох документи, извикаха ме на интервю и ми предложиха работа. Исках ново предизвикателство, нова среда, нови умения и ги намерих. Работата ми беше интересна и динамична, а изискванията към мен бяха високи – общувах и преговарях с големи клиенти, осъществявах проекти…

Преоткрих бивши колеги – журналисти, – които работят в Брюксел, но носят топлината на дома. Не възнамерявах да оставам там трайно – нищо не е трайно, всичко се променя. Една година живях и работих в този град и го заобичах. Той ми даде точно това, от което имах нужда в онзи етап – да се видя ясно и да видя другите.

За хората научих, че навсякъде има и положителни, и отрицателни герои – болката им ги кара да вършат зло, великодушието – да са щедри и добронамерени. И тук, и там има и от двата типа. За себе си научих, че мога да се справя с всичко. И зная, че вие също можете“, пише бившата половинка на Симеон Колев в личния си профил. И добави:

„Връщам се в България с нов ентусиазъм, за да бъда близо до децата си – така трябва и това искам – и за да продължа пътя, който вървя (вече извън телевизията) през това чудно приключение, наречено живот. Благодарна съм, че аз вземам решенията си, аз предприемам промените и аз първа правя крачките, които водят към тях – и в посока Брюксел, и в посока София. Не чакам стечението на обстоятелствата, а решавам и го правя. И смятам да продължавам така“.

Припомняме, че Мариана Векилска и Симеон Колев се разделиха през 2018-та, след което тв водещата замина за Брюксел, където искаше да отвори чисто нова страница в живота си. Плановете й обаче, както изглежда, са се променили в движение. Сега тя има възможност да се грижи повече за сина си Момчил, чийто баща е именно Симеон Колев, както и за голямата си дъщеря, която наскоро се прибра в София, след успешно дипломиране в университета в Маастрихт. Неин баща е бившият футболист Георги Донков.

Източник: show.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *