НОВИНИ

Антоанета Христова: ГЕРБ имат силен лидер. Слави Трифонов е друга опера, Радев не знае какво прави, БСП не е наясно с лидерството си

Президентът стана президент чрез политическото си присъствие като политическа партия. Той влезе като категоричен избор да бъде политически опонент, а не държавен глава, който трябва да бъде обединител на нацията. Това съобщи в предаването на Канал “Офазнива с Любо Огнянов”, Антоанета Христова, политически психолог по Канал 3.

“Той избра конфронтацията. Съвсем естествено е напрежението да се повдигне сериозно и да има битка между политически институции с наближаването на изборите. Той иззема функциите на БСП. Отношенията му с БСП е като едно сложно танго. БСП обаче е в тежка ситуация. БСП не е наясно с бъдещото си лидерство. Радев изземва ситуации, които БСП може да отиграе”, допълни тя.

“Много е важно кой ще е лидерът в БСП”, каза Христова. “В БСП се осъзнава, че имат нужда от собствен кандидат за президент. Към днешна дата Румен Радев не знае какво ще прави”, коментира Христова. Той няма намерение да прави партия, той иска да управлява процеси в общественото мнение, обясни политическият психолог.

“Има одобрение към активността на прокуратурата”, подчерта Христова.

Хората не се задълбочават в тези чатове, но си казват: И тук има проблем. В позиция на секретар има възможност за влияние”, заяви Христова относно позицията на Пламен Узунов като секретар в президентската институция.

“Слави Трифонов е друга опера в политиката”, коментира тя. Той няма политическо послание, то е популистко, смята политологът. Това са хора, които не се интересуват сериозно от политика, посочи още тя.

“ГЕРБ имат силен лидер, който управлява кризи. Лицата, които управляват тези политики, трябва да създават усещането, че вършат работа”, заяви Христова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *