НОВИНИ

Шефът на НСО: Снимките с Борисов са направени от някой от най-близкия му кръг

Националната служба за охрана (НСО) няма нищо общо с разпространените в медиите снимки на премиера Бойко Борисов в спалнята му, бе категоричен шефът на НСО ген. Красимир Станчев пред бТВ.

“Проверката по снимките от спалнята на премиера все още тече, но се съмнявам, че нашите служители имат общо. Всеки човек има собствен кръг от хора, а вече как е преценен този кръг – не мога да кажа. Нашата съпричастност е дотолкова, доколкото достъпът на определения кръг лица, близки до охраняемото лице, е с много по-облекчен достъп. Със сигурност някой от този кръг на премиера е направил снимките. Вярвам на хората от НСО, които охраняват Борисов. Те са от 11 г. с него, доказани са, с добри взаимоотношения, той им вярва, те му вярват – няма как да се случи това нещо”, бе категоричен Станчев.

Той обясни, че хората от този близък кръг не се проверяват за съдържанието на мобилни устройства или фотоапарати. “Явно от този кръг някой е направил въпросните снимки. Мое мнение е, че кадрите не са направени с помощта на някого от личната охрана”, каза още Станчев.

Генералът коментира и законовите промени, с които се готви изграждане на охранително звено и в МВР. Коментарите за него са, че ще дублира функциите на НСО.

“Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпо за бюджета. Можеха да предложат на НСО да направи промени в Закона за МВР, щеше да е много по-евтино и ефективно. Под някаква форма службата винаги ще
съществува”, посочи Станчев.

Според шефа на НСО никой не е търсил становище на службата по законопроекта, но създаването на паралелната структура не създава здравословен климат за службите и за работещите в тях.

Източник-offnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *