НОВИНИ

Гардове изблъскаха в морето Христо Иванов, опитал да стигне до сарая на Доган в “Росенец” (ВИДЕО)

Охранители изгониха безцеремонно лидера на “Да, България” Христо Иванов, който опита да стигне по вода до култовото морско имение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Както е известно, достъпът до него отдавна е прекъснат, а на пътя има бариера.

Заедно с Иванов в лодката бяха и общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и активиста Ивайло Мирчев.

Опитът им да стъпят на брега край “Росенец”, който е публична държавна собственост и следователно – достъпна за всички граждани, обаче бе неуспешен, след като група въоръжени мъже им препречиха пътя и впоследствие ги изблъскаха в морето.

Целият екшън бе излъчван на живо във фейсбук.

Цивилните гардове не пожелаха да се представят, въпреки че многократно бяха питани дали са служители на НСО.

Те дори заплашиха, че ще спукат лодката и пътниците ѝ ще останат там.

“Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място”, заяви Христо Иванов, обръщайки се към охранителите.

“От къде знаете, че сме от НСО?!”, попита един от гардовете, малко преди спречкването.

“Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова, и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това”, каза Христо Иванов.

“Искаме да попитаме българските власти дали ще продължат да си затварят очите. Искаме да попитаме президента защо НСО продължава да е тук и отказва да се легитимира, защото те знаят, че нямат обяснение какво правят тук, каза съпредседателя на “Демократична България.

“Това парче бряг е публична държавна собственост” – настояваше Иванов, но нито полицията, нито гардовете ги допуснаха по-далеч от каменния бряг, на който акостираха. Иванов обаче заби българският трибагреник, за да покаже, че отцепените терени са на всички граждани.

На място бяха извикани и полицейските служители, които се забавиха поне 30 минути, но пристигнаха и взеха личните карти само на Христо Иванов и хората, които го придружаваха.

На финала на излъчването Иванов обяви, че случващото е илюстрация за “сарайския плен на българската държавност”. “Идват избори, вие сте на ход”, призова той.

Очаквайте Христо Иванов утре на живо в студиото на ФАКТИ, от 15:00 часа, с още подробности от дебаркирането край “Росенец”.

 

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *