СВОБОДНО ВРЕМЕ

Квартира на родното море на цената на хотдог!

Квартира на морето може да се намери и за 5 лв., колкото е и цената на един хот дог на плажа. Това показва проверка на „Телеграф“ в курорти на Южното Черноморие.

Хазяи и собственици на кръчми в Несебър, например, твърдят, че са тотално отчаяни от липсата на туристи. Затова и непретенциозните летовници могат да се уредят с нощувка срещу петачка. Викачите пред кръчмите пък, молят хората да вечерят при тях с думите:

„Моля ви, спасете ни от фалит!“

Плажовете обаче, все още не са празни, а заведенията край морето бачкат на пълни обороти. Някои от хотелите също се радват на доста клиенти. Сметката на плажа за четиричленно семейство надвишава 50 лева, ако то ползва чадър, два шезлонга, хапва и пийва.

Заведение на Южния плаж в Несебър таксува клиентите с 12 лева за шезлонг и 25 – за чадър. Разбира се, може и сумата да е с няколко лева по-малка. В плажния бар се предлага само пиене, като бирата е по 4,50, колкото е и фрапето. Малката мента също е на тази цена, а за коктейл трябва да дадем двойно.

Едно кафе е 3 лв., а лимонадата върви по 6 лв.

За разлика от плажните кръчми, плажните капанчета се радват на клиенти. Принцесите там вървят по 4 лв., пържените картофки са 3 лв., а хотдога и цацата – 5. Така един плаж на семейство с две деца, които трудно могат да минат без почерпка, излиза солено. За разлика от квартирата, която може да им струва 10 пъти по-евтино.

Атракционите също са скъпи. Разходка по вълните с надуваем банан, например, струва 20 лева, като кефът трае не повече от 6 минути. Посещение на лунапарк пък, излиза колкото един обяд. Само една врътка на виенското колело е 5 лева, а атракционите са много. И за да са доволни децата, харчим от семейния бюджет поне 30 лева.

Източник: Блиц

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *