НОВИНИ

Николай Стайков: Прокуратурата трябва да разследва себе си

В първо действие на “Осемте джуджета” има един семеен конфликт, в който става дума за много големи активи, за фирма с два завода, недвижими имоти, коли и пари – спор между баща и син. За нас като антикорупционна организация става интересно чак като се намесят и другите играчи – помагачите и оправачите. Това са особени хора в и около съдебната система, на които им се носи славата, че като имаш проблем и те уреждат нещата в съдилищата, прокуратурата и следствието. Това коментира в ефира на 7/8 тв авторът на разследването “Осемте джуджета” Николай Стайков и неговия адвокат Андрей Янкулов.

Става дума за Петьо Еврото, който не се притеснявам да назова. Той е бивш шеф на столичното следствие, а преди години е бил пряк началник на Пеевски. Във второ действие всичко се премества в съдебната система. Интерсенто става, когато ред камерата застават трима бизнесмени и започват да разказват. Това вече ще го видите в трето действие, разказва Стайков.

Буквално за две седмици всичко, което единия от тях иска, се изпълнява и той казва, че в съдебната система наистина има летящо килимче. За съжаление на бизнесмена Златанов, се намесват предприемчиви хора с влияние в съдебната система, които виждат, че има медни активи, които лесно могат да бъдат иззети, разказва той.

Заплашваха ме, като постоянно ми звъняха, през 20-30 минути, и търсеха траурна агенция на името на семейство Стайкови. Това е индиректна заплаха. Сега имам охрана от полицията и хората са изключително професионални, посочи той.

Оделно върху моята врата и дома на родителите на жена ми бяха изстреляни по една кора яйца. Бяха маркирали домовете ни пак като индиректна заплаха, допълни Стайков.

“Проблемът е инстуционалната реакция след разказа на Стайков”, коментира адвокат Янкулов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *