СВОБОДНО ВРЕМЕ

Експертът по сигурност Николай Радулов: НСО отново е служба като УБО, която слугува на властта

Преди 30 години УБО беше голяма служба, която имаше даже собствена армия. Тя беше намалена до една малка служба, но сега НСО отново е голяма. Това коментира във „Вечерното шоу на Слави Трифонов” по телевизия 7/8 експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

Въпреки това Радулов смята, че НСО не е способна да опази никого при реална заплаха. Нейната роля е да слугува на властта. Той коментира случая с Христо Иванов, който беше спрян от охранители на плажа до сараите на Ахмед Доган и припомни, че през 2013-а службата не е успяла да опази почетният председател на ДПС, когато по време на негова реч към него беше насочен пистолет.

„Морето ни не е недостъпно само там, то е недостъпно за много хора. Същото като днес щеше да се случи през друга година – не през тази, защото няма туристи, ако някой се опита да влезе на плажовете, които са заграбени от ВИП хотелите”, коментира той.

Проф. Радулов коментира, че в България е невъзможно някой от управляващите да се качи в градския транспорт или да се движи с колело, както е в други държави. Ако се качат в травмая, те вероятно ще чуят псувни по свой адрес, ако не се стигне и до физическа разправа, коментира експертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *