СВОБОДНО ВРЕМЕ

Учени опровергаха всичко, което знаем за коронавируса

Екип от стотици учени опроверга най-важната информация, която се знаеше за коронавирусната инфекция, причиняваща болестта COVID-19, предаде „Ню Йорк Таймс”.

През последните месеци експерти усилено повтаряха, че заразяването с коронавирус става от човек на човек, когато вирусоносителят кихне или се изкашля към друг човек. Твърди се, че заразяването е възможно, когато говорим със заразен в малко помещение и близо един до друг продължително време.

Екип от 239 учени от 32 страни обаче твърди, че коронавирусът се пренася по въздуха чрез малки капчици. Учените призоваха Световната здравна организация да промени своите препоръки, свързани с пандемията. В открито писмо до здравната организация учените твърдят, че има ясни доказателства, че по-малките частици във въздуха също могат да заразят хората.

Това на практика означава, че заразяването с вируса става много по-лесно и не е нужно някой заразен да се изкашля в лицето на друг човек, за да го инфектира. Според учените дори „издишани капчици” във въздуха могат да причинят заразяване. Световната здравна организация обяви, че ще разгледа този доклад, който призовава да се актуализират препоръките към гражданите. Пандемията от COVID-19 се разпространи в целия свят, като до момента е потвърдено, че има близо 11 милиона и 650 хиляди случая на хора с положителни проби в света.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *