НОВИНИ

Ето кой е един от гардовете, блъскали Христо Иванов

Румен Телото. Така казват в НСО на охранителя с жълтата фланелка, който вчера ръководи акцията по неутрализиране на “неканените гости” в парк “Росенец”, където се намира летния Сарай на Доган. Още вчера Ивайло Мирчев, който бе заедно с Христо Иванов на мястото, отбеляза във Фейсбук, че двама от гардовете на Доган са Калин Гаджев и Румен Желязков.

Според източници на Фрогнюз Румен е завършил Шуменското артилерийско училище. Служители на НСО разказа: “Той сам си даде името “Телото”, защото постоянно се фука пред колегите си: “Гледай какво тяло имам!”. Според тях той не блестял  с особени знания.

Източниците признаха, че от много години охраната на Доган била проблем за службата, тъй като той не попадал в законния кръг от охранявани лица. Затова по думите им, винаги се търсела вратичка как да се оправдае ангажимента на държавните гардове към почетния председател на ДПС.

По отношение на другата скандално охранявана фигура- Делян Пеевски, там нещата стояли по-различно.  От НСО разкриха, че той имал право на охрана, но причината да се иска това,  се базирала само оперативна информация от ГДБОП. Преди години там уж постъпил сигнал, че се готви покушение срещу Пеевски.

Имало съмнения, че въпросният сигнал бил умишлено пуснат, за да има повод да се сложи държавна охрана на корпулентния депутат от ДПС. “За толкова години никой не си мръдна да провери този сигнал дали е истински или фалшив, дали има опасност за него, или е отпаднала”, допълниха още източниците ни. Те споменаха, че много близък човек на Пеевски в ГДБОП, когото всички наричали Боби Гъ.., стоял зад тези сигнали.

В НСО под сурдинка се коментира и фактът, че не само в парка “Росенец” незаконно се загражда държавна собственост. Същото се правело и на станцията на властта в “Евксиноград” край Варна, за да не може простолюдието да припарва до зоната, където височайшите особи се препичат на слънце.

Специално за премиерът Бойко Борисов пък ползвал там отделен самостоятелен плаж, където се намира т. нар. “Слънчево бунгало”. “От едната страна буна, от другата буна, а по средата по море се слага катер на Гранична полиция да пази. Всичко се блокира”, допълниха от НСО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *