НОВИНИ

Румен Радев пред протестиращите: Не на страха! Ще си върнем България. Мутри – вън

Не на страха! Ще си върнем България. Мутри – вън. С тези думи завърши иказването си предз протестиращите президентът Румен Радев.

Ето и какво каза още той:

“Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата. Която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме. Защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Но днес гневът се излива на площада. Гневът от лъжите, от грабежа, от произвола и от рекета. Гневът от всичко от това, което прокуди 2 милиона българи зад граница и днес притеснява всеки един от нас. Това е битка за достойнството, за децата ни, за бъдещето ни, за короната ни. Битката за справедлива и европейска България. Искам да припомня думите на съдия Джовани Фалконе, които бяха мое верую в моята предишна професия: “Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж”. Не на страха! Ще си върнем България. Мутри – вън

Стотици, а вероятно и хиляди хора са се събрали на “Дондуков” 2 в подкрепа на държавния глава, президентската институция и свободата.

Причината за протеста са днешните претърсвания от страна на Прокуратурата в институцията и днешното задържане на Пламен Узунов и Илия Милушев.

Публикувахте от OFFNews в Четвъртък, 9 юли 2020 г.

Видео-OFFNews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *