НОВИНИ

БСП: Оставка на правителството веднага! ГЕРБ: Ако извадим нашите хора на улицата, ще стане сложно

Дебат за вчерашният протест и участието на президента Румен Радев в него се състоя в ефира на Нова телевизия между депутатите Тома Биков (ГЕРБ) и Крум Зарков (БСП). „На този протест се случва обединение, защото на него има и леви, и десни“, коментира Зарков. „Ние не искаме да вадим нашите хора на площада, защото ще стане много сложно, но не знаем как ще ги удържим“, каза Биков.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че правителството не отговоря нито за грешките на НСО, нито за действията на прокуратурата. „Нямам идея за кого се отнасяше призива „Мутрите вън!“, каза Тома Биков.

Според опонента му Крум Зарков, прокуратурата трябва да бъде активна и да търси обществена подкрепа, но като извади резултати за внесените в съда обвинителни актове, а не части от СРС-та и отделни материали, които са част от доказателствата по обвиненията. „Гледаме тази показност от десет години“, заяви депутатът от БСП.

“И наши хора имат проблеми с прокуратурата“, каза от своя страна Тома Биков. Депутатът от ГЕРБ заяви, че управляващите нямат намерение да оставят страната 3 месеца без власт в икономическата криза. „Не искаме да вадим нашите хора на улицата, но не знаем как ще ги удържим“, предупреди Биков.

Зарков от своя страна отвърна, че никой не е „вадил“ хората на вчерашния протест, а освен това служебно правителство не значи безвластие.

Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *