НОВИНИ

Генка Шикерова: Край Аркутино правят нов гради, в сравнение с него Алепу е като рибарско селище. Огромна територия, подарена от държавата

“Край Аркутино е планиран нов град и в сравнение с него Алепу изглежда като рибарско селище. Огромна територия, подарена от държавата. Там, където на нормалните им свършва фантазията и си мислят, че по-зле няма как да е, започват бизнесплановете на назначените за успели”, разказва в новото си разследване Генка Шикерова.

Кадър Фейсбук, Генка Шикерова, Свободна Европа

“В местносттта Аркутино е планиран нов град. Той е разположен на терен от над 311 декара, а предвидената височина за застрояване в 100-метровата зона “А” в част от парцела е 15 метра – два пъти повече от регламентираното по закон.

Това се вижда от Подробния устройствен план (ПУП) на парцела, изготвен през 2012 г., който Свободна Европа прегледа. “Това е много по-голямо от Алепу! За първи път виждам този проект”, каза главният архитект на община Созопол Радост Георгиева.

Справка от кадастъра показва, че съседният имот от 254 декара също е описан като урбанизирана територия, докато картата и поглед на място свидетелстват, че става дума предимно за дюни. Според заместник-кмета на Приморско Петко Гечев най-вероятно става въпрос за грешка, защото ПУП за този терен не е правен и по думите му там няма да се строи.

продължение в https://www.svobodnaevropa.bg/a/30714397.html?fbclid=IwAR1jP7uNcro_1eOvYcfq_IGHy1bGzUKDg8T9euy3oA6BJ9xLVV2pjCkdKv4

Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *