СВОБОДНО ВРЕМЕ

Слави Трифонов: Премиерът на България не е най-важната длъжност, нещо сме се объркали. България е парламентарна, а не премиерска република

Министър-председателят ан България трябва да бъде човек, който няма нищо общо с образа на Бойко Борисов. Той трябва да е завършил световни университети, да говори езици, да бъде космополитна личност и най-важното – защо говорим за премиер, след като България е парламентарна република!? Това коментира Слави Трифонов в отговор на зрителски въпрос дали ако шоуменът стане премиер на страната, ще продължи да си води вечерното шоу.

Премиерът на страната е изпълнител. Най-важен парламента. Той е този, който определя и сменя премиера. Нещо сме се объркали в България, премиерът не е най-важната длъжност. Нито президента. Най-важната длъжност в страната в момента се изпълнява от “тъпата кърджалийска. …”, което е почти вярно, но от председателя на парламента – той е най-важния човек в държавата в момента. Така е по конституция. Парламентарната група управлява премиера, защото той е служител на всички нас и на парламента. В момента нещата са объркани, защото Бойко Борисов е такъв. Нещата са обърнати. България не е премиерска република, тя е парламентарна република, коментира Трифонов.

Всичко ще се промени, нещата си вървят по логичен път. А в конституцията пише, че трябва да се спазват законите. Това, че някой се опитва да го обърне, защото е много хитър ….. то нали – хитрата сврака с двата крака, коментира  той.

Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *