НОВИНИ

Пак обрат: Дни след като ги затвори, МЗ пак отваря нощните заведения

Само дни след повторното затваряне на нощните заведения заради скока в броя на регистрираните с COVID-19 у нас Министерството на здравеопазването отново промени позицията си: нощните заведения пак се отварят.

Решението обяви преди минути на брифинг пред сградата на МЗ зам.-здравният министър Жени Начева. Редом до нея бе председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, с когото се бяха срещнали преди изказванията пред медиите, пише offnews.bg.

Нощните заведения се отварят в понеделник.

Един от мотивите на протестиралите срещу затварянето им представители на ресторантьорския бранш се оказаха протестите. „Щом хора могат да се омешват в името на каквато и да е кауза, и ние имаме право да работим“ – заяви Алибегов.

Спазваме всички противоепидемични мерки, даже добавихме нови, а виждаме, че наоколо никой нищо не спазва. Значи 80 хил. души могат да си стоят вкъщи без пари и без работа, а останалите могат да правят каквото си искат – това не е редно, разви тезата си той.

Никой не можел да каже дали случаите на новозаразени са в резултат на отворените заведения, или не – бе тезата на ресторантьорите. Зам.-министър Начева нито я подкрепи, нито я отхвърли, а само изясни, че заведенията ще отворят, като бъдат въведени ясни изисквания към тях. Например ще се мери температурата на посетителите на входа. От МЗ щели да наблюдават през предстоящата и следващата седмица възникват ли огнища и да решават отново остават ли барове и клубове отворени, или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *