НОВИНИ

Николай Стайков: Пълна проверка на Доган сарай

Коментар във „Фейсбук“ на Николай Стайков

След емоциите на Росенец, да си представим, че живеем в нормална държава. Само за минутка:
Днес “сградата, свързвана със” и “за която се предполага, че” е на Ахмед Доган, който от 30 години не работил нищо друго освен политик, е категорично негова, призната от неговата неразговорлива уста и няколко хиляди бели шапки. Хайде сега да използваме главите и за мислене, не само за поставка за шапки и маски:

– Цялата собственост години наред се прикрива през свързани фирми. Защо се прави това и сега, ако сме нормална държава, не трябва ли да има пълна проверка на произхода на средства за изграждане на този сарайски проект с РЗП на среден хотел и стойност поне няколко милиона лева?

– Пълна проверка кой и срещу какво е осигурявал административен чадър над тази морфично-резонираща скупщина от незаконно и незавършено строителство, което както видяхме е завършена от години и засадените в началото палми вече са толкова големи, колкото и в резиденциите на Муамар Кадафи?

– Колко струва в годините назад цялата охрана на този обект за НСО и всички други правоохранителни структури, които службата е мобилизирала “по закон”? И кой издава заповед за охрана на обект, който не е свързан формално като собственост с охраняваното лице? Защото едно е да пазиш родната му къща в село Дръндар от неоторизирано влизане на дребен рогат добитък, друго е да пазиш морски обект с пристанище и парк в съседство.

Пак казвам, ако сме нормална държава с нормални институции. Иначе след потушаване на недоволството, всичко ще си продължи по онзи, стария начин.


Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *