НОВИНИ

Петиция настоява за уволнение и разследване на полицаите пребили студента Евгени Марчев на 10 юли

В интернет събира подписи петиция с искане за уволнение и съд за полицаите, които пребиха студента Евгени Марчев. „Евгени се намира намира в неврохирургията на „Пирогов“ с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, но е жив. Въпреки това, той е държан под арест от полицаи, които са отнели телефона му и не допускат контакт с него“, пише в петицията, подкрепена от над 3600 души. „Това беше екзекуция“, коментира тази сутрин и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който настоява за незабавна оставка на вътрешния министър.

Случаят с Евгени Марчев бе описан от баща му пред медии. Момчето е държано в тежко състояние цяла нощ в Трето РПУ, без да получи медицинска помощ и с три припадъка. Едва в събота сутринта е отведен в „Пирогов“, където се държи под полицейска охрана и с отнет телефон. Адвокатът му Николай Хаджигенов обаче разказа пред агенция „Сега“, че Евгени е под охрана, за да не може обществеността да се видят нараняванията му.

Кадри заснети от протестиращите в петък: https://www.facebook.com/matei.dimov.522/videos/1486051394908159/

По-късно от МВР съобщиха за „Сега“, че няма полицейска охрана на пострадалия Евгени Марчев в „Пирогов“. От вътрешното ведомство не са отговорили дали има разпоредена проверка по конкретния случай.

Петицията до момента е събрала над 6250 подписа:

https://www.peticiq.com/stats.php?id=277041

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *