НОВИНИ

Протестиращите се поклониха пред паметника на Левски

Протестиращите поднесоха цветя пред паметника на Апостола и изпяха химна

На десетия ден от протестите срещу правителството хората отидоха пред паметника на Васил Левски. Днес се навършват 183 години от рождението на най-великия българин. Около 22 часа протестиращите се отправиха на шествие към Народното събрание и паметника на Васил Левски, предава „Стандарт“ . Там на колене и с мълчание протестиращите отдадоха почит на Апостола. А след това всички заедно изпяха химна

Десетият ден на протеста остана запомнен и с още един факт – защита на правото на правосъдния министър Данаил Кирилов да публикува в социалните мрежи. Преди дни премиерът Бойко Борисов му забрани да пуска постове заради иронията на Кирилов към проваления политик Христо Иванов. Министърът пусна пост, в който го окарикатурява като СпонджБоб Квадратните гащи.

ВИДЕО ТУК

Недоволните отново се събраха пред Министерски съвет. През предходните дни демонстрациите започваха в 17 часа, но в събота за начален час бе обявен 19 часа.

В Триъгълника на властта, въпреки дъжда, малко преди уречения час започнаха да се събират протестиращи. През предишните дни демонстрантите традиционно тръгваха на шествие от Президентството. И в събота на място имаше засилено полицейско присъствие. От МВР отчетоха, че денят е преминал спокойно и без нарушения на обществения ред. Задържана е млада жена, носила демонстративно газово оръжие.

Протест се проведе още в много гладове на страната. Във Варна традиционно жителите на морския град се събраха пред общината, откъдето ще се отправят към площад „Независимост“ и бул. „Владислав Варненчик“. Въпреки, че в съботната вечер демонстрантите във Варна са по-малко, в града не липсваше засилено полицейско присъствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *