НОВИНИ

Александър Ненков, ГЕРБ: Не можем да позволим цялата власт да бъде дадена на един комплексиран човек – Румен Радев

„Не можем да позволим цялата власт да бъде дадена на един комплексиран човек – Румен Радев“. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

В Същото време пред парламента се събират все повече хора. „Петел“ предава на живо:

„Няма да подкрепим вота поради две причини. Първата е, че хората са ни гласували доверие, а сме научени да носим отговорност. Втората причина е фактът, че само след няколко месеца има избори. Дълбоко уважавам правото да решават кой да управлява и кой да бъде опозиция. Дори и в Европа трудно могат да се обединят за решения как да се справят с пандемията.

Ние два пъти сме подавали оставка, да ви кажа откровено, че някой път това е по-добре за нас. Не можем да позволим цялата власт да бъде дадена на комплексиран човек – президента Радев. Наричам го президент само от уважение към институцията. За 4 години той успя да постигне немислимото – да разруши всеки един мост между институциите. Той не може да бъде овластен с толкова много власт. Човек, изпълнен с омраза и реваншизъм, защото някой му е нарушил комфорта. Този човек иска цялата власт. Аз не съм склонен да му я дадем. Този лош Борисов, за който той 4 години говори, нито един път… Въпреки че професията му на президента е много мъжкарска, той нямаше нито един път мъжеството да каже добрите неща, свършени от управляващите. А те не са малко. България допреди кризата беше в най-доброто си икономическо състояние за последните 30 години. Обръщам се към хората, които протестират навън. Много от тях са ми приятели. Призивът ми към тях е да влагаме разум. Емоциите и адреналина понякога не са добър съветник. Има избори след 6 месеца и една оставка ще ни остави без работещ парламент. Колеги от БСп, не си мислете, че хората отвън ви харесват“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *