НОВИНИ

Тома Биков: Вотът няма да мине и това е добра новина за БСП, тъй като е най-малко готова за избори

„Ще съобщя една добра новина за колегите от БСП. Този вот ще бъде отхвърлен. Това е добра новина за вас, прреди всичко, тъй като в този парламент вие сте най-малко готови за избори в момента“. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Вие имате първо да си свършите вътрешно партийната работа, да разберете кои сте, къде се намирате и къде искате да отидете и след това да кажете на българските граждани на къде трябва да тръгнат и те. Защото ако тръгнат с вас вероятно ще тръгнат поне в пет посоки. А това не е добре да никого. Какво ще се случи ако днес приемем вашето предложение правителството на подаде оставка. Отиваме на служебен кабинет без парламент, без ясна програма от страна на президента, който вече две години и половина разполага със стратегически съвет, но не са написали и една страница затова какво смятат да правят, ако случайно дойдат на власт. Президентът вече е страна по въпроса. Това не е институция която може да бъде медиатор за разрешаване на една евентуална политическа криза. Президентът и вие искате да предизвикате политическа криза без да знаете как ще я решите после. Никакви гаранции, че може да се постигне диалог“, каза той.

„По отношение на корупцията – много ми е интересно защо вие не отидете при протестиращите да видим вас как ще ви посрещнат. Къде сте? Излезте, ето ги отвън са. Отидете там при тях, развейте червеното знаме да видим какво ще стане. Моделът е на представителна демокрация. Там се ходи на избори, хората казват кой иска да ги управлява. Миналата година ходихме два пъти на избори – на европейски и местни. Ние спечелихме 140 общини, а вие много по-малко. Как искате да управлявате като нямате мнозинство. Правили сте го веднъж и беше без успех, като втора политическа сила. Отечественият фронт е сравнително успешна формула ако зад вас стоят щитовете на някоя армия. Но в демократични условия отечественият фронт няма да бъде успешен и съм сигурен, че хората, които не желаят вие да ги поведете в най-различни посоки, ще си кажат мнението на редовните парламентарни избори през април“, заяви още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *