НОВИНИ

Съдът върна „Каваци“ на Баневи, къмпингът трябва да бъде опразнен до три дни

Скандал около собствеността на къмпинг „Каваци“. Бургаският окръжен съд разпореди къмпингът да бъде върнат на семейство Баневи, предаде „Нова телевизия“. Преди четири години фамилията загуби правото да стопанисва обекта. Къмпинг „Каваци“ към този момент е пълен с туристи и се стопанисва от трето лице, подписало договор за наем. Частен съдебен изпълнител обаче влезе в имота с предупреждение той да бъде освободен до три дни.

„Ще бъде сезирана Камарата на частните съдебни изпълнители, защото това също е и дисциплинарно нарушение за да бъде потърсена отговорност, ако изобщо бъде извършено действие”, обясни адвокат Росен Русев – защитник на наемателя на къмпинг „Каваци” Цено Ценов.

„Законът е категоричен, че за да може да се осъществи влизане във владение, трябва да се изпразни целият имот. Аз не знам дали вие се разходихте, но имотът категорично не може да бъде изпразнен. И все пак за семейство Баневи това нещо не е проблем”, каза Мария Николова – служител във фирмата, отдала „Каваци” под наем.

За да влезе във владение, със солидна охрана пристигна 78-годишната Мария Банева, майка на Николай Банев, който и към този момент продължава да е в ареста в София. Мария Банева пък остана на свобода срещу парична гаранция от 10 хиляди лева.

„Тук има десетки хора които са дошли на почивка, семейство с деца? – „А какво значение има. Тогава когато има въвеждане ще си има екип, който ще си продължи работата”, каза тя.

До въвод днес не се достигна,заради отправени словесни заплахи между Мария Банева и свидетелки по делото Баневи, на място дойдоха и представители на полицията. До намесата им обаче не се стигна. В същото време се очаква Бургаският окръжен съд да насрочи дело за по-нататъшното разглеждане на казуса.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *