НОВИНИ

Битото момиче на протеста: Биха ме, гавреха са с мен и ме снимаха. Свидетел: Полицаите казаха „Снимайте трофеи“. Те са част от мафията

Премиерът Бойко Борисов обяви тази сутрин, че полицейското насилие по време на втория ден от протестите е една от причините, поради които Младен Маринов ще се раздели с поста на министър на вътрешните работи.

Във втората нощ от протестите няколко от протестиращите младежи бяха отведени от полицаите под колоните на сградата на Министерския съвет, където, по техни думи, са получили множество удари още преди да им бъдат сложени белезници. Преди няколко дни в предаването „ЕвроДикоФ“ по телевизия „Евроком“ единственото задържано в тази нощ момиче – 23-годишната студентка Цветелина Цветкова разказа какво си спомня от вечерта.

„В момента, в който ме хващат, няколко полицая започват да ме налагат навсякъде по тялото, получих множество удари по главата. Биха ме навсякъде по тялото. Двама полицаи ме влачиха, душиха ме, не можех да дишам, докато не стигнах до колоните. Дърпаха ме, душиха ме, стигнахме до колоните и ме хвърлиха на земята със зверска агресия. Там ме сложиха да седна. Аз бях с един бял потник, от дърпането той се беше разместил и те решиха в един момент да ме снимат. Галиха ме по главата, гавриха се с мен“, разказа Цветелина Цветкова.

Целият разказ на Цветелина и на други двама задържани в същата вечер гледайте във видеото. Цялата възстановка на случилото се във втората вечер на протестите вижте тук.

Кадър Евроком
Източник-petel.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *