НОВИНИ

Уволняват и Ало, Банов – вече ще може да си пие от сутринта

Боил Банов със сигурност ще бъде освободен като министър на културата, мълви се усилено в политическите среди. Колиционният съвет днес е взел решение неговата оставка също да бъде поискана, научи Lupa.bg.

Само преди седмица срещу Банов стартира прокурорска проверка заради строежа на небостъргач в центъра на София. Според запознати той е бил разпитван от прокурори преди дни.

Преди 2 години пък името му бе замесено и в скандала “Ало, Банов съм”, когато Елена Йончева, тогава депутат от БСП, извади записи с неговия глас да предлага варианти на строителя на Ларгото да не плати пълния размер на неустойки. От самото начало на третото правителство на ГЕРБ срещу Банов е и шефът на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов, който неотдавна открито поиска отстраняването му.

„Вече ще може без проблем да си пие от сутринта“, шегуват се в министерството на културата. Публична тайна беше пристрастието на бившия театрален директор към силните алкохолни питиета. Банов си позволяваше да се появява почерпен дори пред медиите.

Източник- Lupa.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *