НОВИНИ

Илиян Василев: Защо се дразните, че Румен Радев подкрепя протеста?

Поздравления за Румен Радев и неговата радикализация. С това рязко оставя БСП да му диша праха. Да, дърпа към себе си внимание, но да не забравяме, че неговата институционална подкрепа за протеста е добре дошла. Той не говори по микрофона на протеста, а от собствен такъв. Излиза с НСО – лош ход. Това написа на страницата си във Фейсбук анализаторът Илиян Василев, съобщи banker.bg.

„Всуе се морят онези, които искат да изместят проблема с оставките на правителство и главен прокурор върху личността на президента и някаква измислена приказка за президентската република. Това просто няма как да стане.

Типична дилема за хора с десни убеждения, които са останали на уроците от ранния преход – черно бяло, комунисти антикомунисти и неусетно са приели да ги управляват Доган и Пеевски, а роптаят че Радев подкрепя протеста.

И така в продължение на всички тези години неусетно тези хора пропуснаха да забележат че зад фасадата на „браним ви от комунистите“ фейк десните от ГЕРБ установиха авторитарен режим, който реализира държавно-олигархичен капитализъм в услуга на задкулисие.

Същите терзания се чуха и когато с гласовете на леви, ДБ спечели втория тур на изборите за кметове в София. За пръв път от много години.

Лицемерието на подобни „морализатори“ лъсва на фона на безпринципните коалиции във властта – особено със задкулисието, с леви, десни, националисти, с мутри.
Докато Радев подкрепя протестиращите и исканията им и докато е цел на атаките на Доган, Пеевски, Борисов и Гешев той е съюзник на протеста.

Да не забравяме не Радев влезе с въоръжена охрана при Главния прокурор, а главния прокурор нахлу в президентството в опит да демонстрира новия статут на прокурорска република“, написа анализаторът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *