НОВИНИ

Радев: Слушам хората, чета плакатите. България има нужда от прозрачно управление

„Всички виждате, че България се събуди. Аз слушам хората, чета плакатите. Преживяваме някакво пречистване. След години на лъжи и унижения, българите изричат истината открито и с кураж“. Това заяви пред журналисти във Велико Търново президентът Румен Радев, цитиран от Нова тв.

„Изходът е един – оставка на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори. Не одобрявам рокадите! Това е опит за печелене на време. Трябва да имаме управление, чийто приоритет е сигурността на България. Управление, което е прозрачно“, категоричен бе президентът.

Той отклони въпрос за разпространената от ДАНС информация, че съветникът му Пламен Узунов е поискал достъп до документи с гриф „Строго секретно“ месец преди да бъде задържан.

„Не мога да коментирам съобщението на ДАНС. Има си човек, който отговаря за сигурността на информацията на Президенството“, заяви държавният глава.

Узунов поискал от ДАНС достъп до „строго секретна“ информация месец преди ареста

Радев и военният министър Красимир Каракачанов са във Велико Търново, където произвеждат в офицерски чин новия випуск на военното училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *